Dendrobena's

Vanwege hun beweeglijke en flexibele gedrag zijn Dendrobena wormen uitstekende kandidaten voor gebruik als visaas. Deze wormen hebben een opvallende kleur, bevatten veel eiwitten en zijn rijk aan voedingstoffe. Hierdoor zijn dendrobena wormen zeer aantrekkelijk voor vissen. Bovendien hebben deze Dendrobena wormen een langere levensduur op de vishaak dan volwassen regenwormen, wat ze een betere optie maakt voor langere visuitstapjes. Bij Visworm.nl zijn de Dendrobena wormen zeer kwalitatief en betrouwbaar, waardoor je als consument verzekerd bent van succes bij uw volgende bezoek. Daarnaast zijn deze wormen iets goedkoper dan visaas, waardoor ze een ideale optie zijn voor zowel de ervaren als beginnende vissers die op zoek zijn naar visaas van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Bij Visworm.nl kun je alle type viswormen kopen tegen gunstige prijzen, zodat elke visser van ieder kaliber kan genieten van het beste aas voor een succesvolle visdag. Nog niet helemaal overtuigd? Hieronder vind je meer informatie over pieren kopen.

Dit moet je weten over de Dendrobena's

In Nederland zijn er ongeveer 46 bekende soorten. Een ervan is de Dendrobena. Deze wormen worden in het vakjargon ook wel “Springer” genoemd. In het buitenland worden ze vanwege hun grootte ook wel “gigantische roodwormen” genoemd.De naam “Dendrobaena” is afkomstig uit het oud-Grieks en betekent “boomklimmer” of “boomloper”. Dit heeft waarschijnlijk te maken met hun kenmerkende manier van voortbeweging. Net als alle andere regenwormen, bewegen ook Dendrobena’s door hun lichaamsringen uit te rekken en samen te trekken. Ook interessant is dat deze wormen over vijf harten en zes nieren beschikken. Longen hebben ze niet, aangezien zuurstof via de huid wordt opgenomen.

Biotoop en voeding

Dendrobena wormen leven ondergronds. Net zoals het merendeel van regenwormen houden ze van donkere en vochtige plekken. De ideale temperatuur voor de deze regenworm ligt ongeveer op 16°C. Onze Dendrobena viswormen voeden zich het liefst met dood organisch materiaal, oude koffiefilters of omgezette groenten.

Waarvoor kan je Dendrobena's gebruiken

Na de digestie binnenin de worm vormt al het voedsel een vruchtbare wormenhumus, wat bevorderlijk is voor het bemesten van bomen, planten, struiken en gras. Dit maakt de worm enorm populair bij hoveniers en telers. De grond waar ze in leven blijft zuurstofrijk en los. Dit zorgt ervoor dat de de grond gemakkelijker water kan doorlaten en vasthouden wat de grond meer vruchtbaar maakt. Bij sportvissers is de kleur, formaat en bewegingen onder water van belang. Ook scheiden de Dendrobena’s vocht uit dat vissen lokt.

Ze zijn niet enkel geschikt voor telers en vissers. Hij wordt ook regelmatig gebruikt als voederworm. Hij is vooral zeer geschikt als voedsel voor vissen, vogels, en reptielen.